Logo-aet2-pc80itl5p2e4rhlorry1mkstzqddo3nst9pwra2n2g

Zayıf Akım Çözümleri

YANGIN ALGILAMA VE ALARM SİSTEMLERİ

Yangın algılama ve alarm sistemleri her türlü yapı, bina, tesis ve işletmelerde çıkabilecek yangınları daha başlangıç aşamasında tespit etmek, binada yaşayanları bu durumdan haberdar etmek, gerekli güvenlik birimlerine ve itfaiyeye haber vermek amacıyla kurulan hem can hem de mal korumaya yönelik sistemlerdir. Bütün güvenlik sistemleri önemli olmasına rağmen yangının bir binaya ve yaşayanlarına verebileceği zararlar düşünüldüğünde yangın algılamanın gerekliliği daha net anlaşılabilir.

Yangın algılama sistemleri, yürürlükteki yangından korunma yönetmeliklerine ve ilgili standartlara uygun olarak tasarlanmaktadır. Binalarda farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek çok çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir. Günümüzdeki teknolojik yapılaşmada yüksek binalar, fabrikalar, iş merkezleri, hastaneler ve insanların yoğun olarak bulunduğu binalarda yangın algılama sistemleri ile diğer güvenlik ve kontrol sistemleri arasında entegrasyon ihtiyacı ve seviyesi her geçen gün artmaktadır.

ACİL ANONS VE SESLENDİRME SİSTEMLERİ

Acil anons ve seslendirme sistemleri, binalarda müzik yayını ve acil durumlarda insanların tahliyesi için kullanılırlar.

Müzik yayınında amaç insanların bulunduğu hacimlerde hoş bir ambians sağlamak iken, acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır.

Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü, zon sayısı, hacimlerin akustik yapısı ve istekler sistemin yapısını belirlemektedir. Tek zondan, yüzlerce zona, tek anons noktasından yüzlerce anons noktasına kadar farklı büyüklükte sistemlerin tesis edilmesi mümkündür.

Acil anons sistemlerinin “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” gereğince 200 yataktan fazla kapasiteli tüm otellerde, 5000 m2’den büyük yapı inşaat alanı olan veya kullanıcı sayısı 1000 kişiyi aşan tüm yapılarda ve yüksekliği 51.5 m’yi geçen tüm binalarda kullanılması mecburidir.

NETWORK SONLANDIRMA ÇÖZÜMLERİ

Kurumların başarılı olabilmelerini sağlayacak üretkenlik ve iletişim yeteneklerini sağlayan bilgisayar ağları artık en önemli unsurlar haline geldi. Büyüyen işletmeler, kurumlar ve servis sağlayıcılar için ses, görüntü, veri aktarımı ve depolamayı tek, uçtan uca akıllı bir ağ üzerinde birleştiren ölçeklenebilir ağlar kurabilmek önem taşımaktadır.

Tüm iletişimin tek bir altyapı üzerinden yapılması maliyetlerin azalması, üretkenliğin ve verimliliğin artması, ayrı ağ kullanımının getirdiği karmaşanın ortadan kalkması ve ölçeklenebilirlik gibi çeşitli avantajlar sunar.

Bilgisayar ağlarının en önemli bileşenlerinden birisi olan anahtarlar (Switches), ağ üzerindeki bileşenleri birbirine bağlamak, verilerin varış noktalarına ulaşabilmeleri için yol göstermek, düşük ve yüksek yoğunluklu verilerin kolayca aktarılması için kullanılır.

Anahtarlar sundukları ileri çoklu hizmetler ve uygulamalar sayesinde birden fazla ağa ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldırır.

Günümüzde büyüyen işletmelerde çalışanların verimli olabilmeleri için işbirliği yapmaları ve iletişimlerinin mükemmel olması gerekiyor. Doğru LAN altyapısı çalışanların hızlı ve güvenli bir şekilde iletişim kurabilmelerini sağlar. Anahtarlama donanınımının Kablosuz yerel ağ, IP Telefon ve gerçek zamanlı iletişim desteğine sahip olması maliyetlerin düşmesi açısından çok önemlidir.

GEÇİŞ KONTROL VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Geçiş kontrol sistemleri, modern binalarda giriş ve çıkışların denetimli ve izlenebilir olarak yapılması, kilit altında tutulması gereken yerler için anahtar kullanımının azaltılması, CCTV (kapalı devre televizyon) ve diğer güvenlik sistemleri de entegre edilerek bina güvenlik yönetiminin üst düzeyde sağlanması için kullanılırlar.

Geçiş kontrol sistemlerinde personel ve ziyaretçi veritabanlarının tutulmasını ve güvenlik senaryolarının uygulanmasını sağlayan güvenlik yönetim yazılımları kullanılmaktadır.

GAZ ALGILAMA VE ALARM SİSTEMLERİ

Meskenlerden iş yerlerine ve devasa imalat tesislerine dek, hemen hemen her yerde yaygın bir şekilde kullanılan gaz, ısınma ve üretim için ihtiyaç duyulan enerji konusunda vazgeçilmez bir hâle gelmiştir. Doğru, verimli ve dikkatli kullanıldığında son derece kullanışlı olan bu enerji, gerekli önlemler alındığında aynı zamanda en güvenli enerji çeşitlerinden biridir. Gaz algılama sistemleri ise işte tam da bu ihtiyaçtan doğmuştur.

Özellikle büyük kapasiteyle çalıştırılan endüstriyel alanlarda, ortamda gaz birikmesi varsa bu durumu hemen tespit eden ve istenmeyen durumların önüne geçilmesini sağlayan sistemlere gaz algılama sistemleri denir. Günümüzde çok önemli bir rol oynayan bu sistemler sayesinde yangın, patlama veya zehirlenme gibi pek çok risk bertaraf edilir ve böylece can ve mal kaybı ile olası yaralanmalar engellenebilir. Bu süreçte aktif rol oynayan panellere bildirim ileten bu mekanizma, üretim yerlerini ve profesyonel alanları gaz kaçağı başta olmak üzere, gaz kaynaklı tehlikelere karşı uyarması nedeniyle hayati bir konumdadır. Zarar vermesi muhtemel gazlar gaz algılama dedektörleri yoluyla saptanır ve alanda bulunanlar zaman kazanır.